Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat is de kracht van beeldtaal. Rotterdammer Centraal en Gebruiker Centraal zetten zich in om meer beeldtaal te gebruiken in brieven. Minder tekst en duidelijke foto’s. Zo worden bijvoorbeeld burgerbrieven voor meer mensen begrijpelijk.

Beeldtaal biedt nog veel meer mogelijkheden. Wil jij inspirerende ideeën opdoen om beeldtaal in te zetten in jouw organisatie? En heb jij voor ons ook mooie en bijzondere initiatieven met beeldtaal? Geef je dan op voor deze webinar! Je komt te weten waarom beelden werken in een brief en hoe je beelden op andere manieren effectief kunt inzetten in je werk.

Experts aan het woord

Verschillende experts uit gemeenten en wetenschap delen hun kennis en ervaringen met beeldtaal. Ruth Koops van ’t Jagt (Aletta Jacobs School of Public Health) trapt de bijeenkomst af. Zij deed promotieonderzoek naar ouderen met lage gezondheidsvaardigheden. Hoe kun je met fotostrips het zelfvertrouwen van ouderen vergroten in hun gesprekken met artsen?

Eline van Weelden is opgeleid als designer aan de TU Delft en werkt nu bij de gemeente Rotterdam. Zij zet beeld in om samen met de bewoners van Reyeroord hun dromen tot uitdrukking te brengen en te verwezenlijken in de wijk. Op een interactieve manier neemt Eline ons mee in haar werkwijze.

Daarna vertellen Leanne Bulten en Hans van Amelsvoort van de gemeente Eindhoven over de Eindhovense beeldbrief. Een foto in een brief plakken is het simpelste deel. Wat zijn de bevindingen en tips van Eindhoven? De webinar wordt met een verrassing afgesloten. Nieuwsgierig geworden? Meld je snel aan.

Programma
  • 10:00 uur: Start met korte presentaties Aletta Jacobs School of Public Health, gemeente Eindhoven en Rotterdam
  • 10:30 uur: Vragen aan de sprekers en ideeën van de deelnemers
  • 11:00 uur: Verrassende afsluiting