Jaar vd Taal 2021_Basislogo

Save the date! Wilt u leren hoe u laaggeletterdheid kunt herkennen bij werknemers, cliënten, ouders en/of patiënten? En wat u kunt doen om hen te helpen? Of wilt u uw brieven geschikt maken voor mensen die minder goed kunnen lezen en schrijven? Kom dan naar het Taalcongres op 6 september 2021!

Zo’n 90.000 Rotterdammers hebben moeite met lezen en schrijven. U komt ze vast tegen op de werkvloer, aan het loket, op het schoolplein of in de spreekkamer. Tijdens het Taalcongres dat gericht is op professionals, krijgt u praktische tips over hoe u deze Rotterdammers beter kunt helpen.

Programma

Het programma start met Wethouder Judith Bokhove die u verwelkomt op het congres. Vervolgens neemt onze dagvoorzitter Jet Sol u mee in een gevarieerd programma met bijzondere sprekers, een interactieve theatervoorstelling en diverse inspirerende workshops.

Tijdens het congres leert u hoe u als professional laaggeletterdheid kunt signaleren en wat u zelf kunt doen. U krijgt praktische en handige tips over hoe u laaggeletterde Rotterdammers kunt helpen en doorverwijzen naar het juiste taalaanbod. Bijvoorbeeld naar de gratis taalcursussen van de gemeente Rotterdam of de taalcafé ’s bij de bibliotheken.

Er zijn workshops, kennissessies en inspirerende sprekers. De workshops zijn gericht op diverse thema’s en onderwerpen. Klik op deze link voor meer informatie over de inhoud van de verschillende workshops en om u aan te melden.

En na afloop kunt u met elkaar napraten en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. We houden rekening met de RIVM-maatregelen. Het plan is om het Taalcongres zowel fysiek als digitaal aan te bieden, maar dit is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Week van Lezen en Schrijven

Met het Taalcongres trapt de gemeente Rotterdam de Week van Lezen en Schrijven af. Van 6 tot en met 12 september 2021 zijn er diverse activiteiten in de stad die het belang van taal onderstrepen.

Praktisch

Een uitnodiging met het volledige programma en een aanmeldlink volgt nog. Daarin vindt u meer informatie over de inhoud van de verschillende workshops. Mis het niet en noteer de volgende informatie alvast in uw agenda:

  • Datum: maandag 6 september 2021 13.00 – 17.00 uur, met inloop en napraten
  • Locatie: Theater Zuidplein & Online
  • Kosten: deelname is gratis
  • Aanmelding: klik hier

Een ander evenement bijwonen?

Evenementen die interessant (kunnen) zijn voor de partners van Gezond010, delen wij regelmatig via onze eigen Evenementen-pagina.