Op maandagmiddag 3 februari organiseren Gezond010-partners It’s my life en Gezond op Zuid de werkconferentie ‘Gezondheid: meten is weten’. Deelnemers gaan aan de slag met een aantal instrumenten/activiteiten die It’s my life de komende jaren in wil zetten om de inwoners van Feijenoord te verleiden tot een gezondere leefstijl.

De middag begint met een toelichting op de programma’s van de Nationale Diabetes Challenge in Bloemhof en Vreewijk, Your Marathon Challenge en de stand van zaken rond de Persoonlijke Gezondheidscheck. Aansluitend gaan deelnemers aan de gang met de uitleg, werkwijze en het concrete gebruik van de Fitcoin van It’s My Life. Vanaf 14.30 uur staat de middag verder in het teken van de Fitcoin.

Wat is de Fitcoin?
De Fitcoin is een digitale gemeenschapsmunt gericht op het verbeteren van een gezonde leefstijl door middel van een app. Deze app is een goed middel om elkaar in groepsverband te activeren op een manier die belonend en stimulerend is voor de gebruikers. De app geeft op een speelse manier inzicht wat jouw fysieke activiteiten zijn. Daarbij is het mogelijk om gewonnen punten (verdiend met bijvoorbeeld het aantal stappen dat men loopt) in te wisselen voor zaken die de gezonde leefstijl bevorderen.

De enige manier om de werking van zo’n app te kunnen beoordelen is door het te gebruiken. Vandaar dat It’s My Life je de mogelijkheid biedt het platform bijna 2 maanden gratis te testen en uit te proberen. Van 14.30 tot 15.3o uur is het programma ingericht voor verdere informatie en toepassing van de app en de mogelijkheden voor deelname aan een proefperiode. Van 15.45 tot 17.00 uur wordt het platform ingericht voor jouw organisatie/activiteit, plaats je je eerste Fitcoin-aanbod, krijg je uitleg over het beheer-panel en kun je oefenen met de techniek.

Programma:

  • 13.00 uur – Inloop en toelichting op programma’s
  • 14.30 uur – Informatie over toepassing app Fitcoin
  • 15.45 uur – Inrichten Fitcoin platform en uitleg
  • 17.00 uur – Afsluiting

Aanmelden voor deze werksessie? Stuur een mail naar eniemeijer@gezondopzuid.nl.