Greendish
Op grote schaal het voedselaanbod in de stad aanpakken, dat is de missie van Greendish. De organisatie richt zich op een gezond en duurzaam aanbod, in samenwerking met verschillende voedselaanbieders. Door restaurants en bedrijven te motiveren en begeleiden bij deze transitie, met onder meer een nulmeting, online tools en een impactmeting. Samen brengen we jaarlijks de gezamenlijke impact in kaart.
Waarom is Greendish aangesloten bij Gezond010?
Wij willen gezonde en duurzame voeding voor iedereen en overal beschikbaar maken. Grote impact maken kunnen we alleen samen. Samen kunnen we leren en observeren hoe wetenschap zich omzet in de praktijk, met onderzoek en kennisdeling. Zo kunnen wij de impact van gezond eten sterk vergroten. Naast nul- en impactmetingen bieden wij voedselaanbieders een deelnemercampagne, online tools en de Greendish Academy.
Wat draagt Greendish concreet bij aan het netwerk?
Onder leiding van Greendish is de satelliet ‘Gezond verkoopt’ gestart. We hebben een experimenteerweek georganiseerd waarbij 16 organisaties in de satelliet experimenteerden met een gezonder aanbod. Wij speelden hierin een adviserende rol, deed een intensieve begeleiding bij enkele deelnemers en analyseerde de gemaakte impact. Na deze experimenteerweek is het netwerk verder gaan ontwikkelen middels netwerkbijeenkomsten, oftewel ‘masterclasses’. Wij zijn verantwoordelijk voor de praktische organisatie en inhoudelijke invulling van de masterclasses. De masterclasses staan totaal in het teken van inspiratie, kennisdeling en leren van elkaar als het gaat om het aanbieden van gezonde(re) voeding in de dagelijkse praktijk.
Greendish werkt samen met Gezond010 in de Food Challenge010 voor een gezonder aanbod.
Verhalen van Greendish
Terugblik Gezond verkoopt 2023
'Niet alleen nieuwe inzichten. Ook praktisch advies.'
Het Nieuwe Nassen: gezondere voeding in Rotterdamse horeca
'Aan de slag met gezondere voeding en voedselverspilling'
Bedrijfsrestaurants Rotterdamse ziekenhuizen kiezen voor verduurzaming
‘Ons weekmenu is nu standaard vegetarisch en wordt goed verkocht!’
Satellietbijeenkomst Gezonde Borrelplank
‘Het blijkt lastig om de bitterbal en oer-Hollandse blokjes kaas te vervangen’
Praktische tips over voedselaanbod in webinar Gezond Verkoopt
‘Mensen willen best een krekelburger proberen als je dat aanbiedt’
Duurzamere en gezondere voeding in ziekenhuizen
‘Rotterdammers elke dag verleiden tot een gezonde keuze’
Verleidelijke presentatie zorgt voor gezondere eetgewoonten
Gezond voedselaanbod speerpunt in Rotterdamse zorginstellingen