illustratief voor community challenge over kwetsbaarheid onder jongeren

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Op 24 november organiseert Hieroo een Community Challenge over dit thema. Van 17.00 tot 20.30 uur gaan deelnemende organisaties de relatie tot elkaar en tot de jongeren 3D in beeld brengen. We verbeelden de systeemwereld (realiteit) vanuit ieders leefwereld (persoonlijke kennis en ervaring).

In het nieuws verscheen afgelopen tijd veel over de mentale gezondheid van jongeren. Die is afgenomen. Dit komt onder andere door een gebrek aan perspectief. Jongeren voelen zich onvoldoende gehoord of gezien voelen, vanwege een kortetermijnvisie en/of negatieve beeldvorming. ‘Het systeem’ is ingewikkeld, gepolariseerd, en meest belangrijk: er ontbreekt vertrouwen. Tijdens de challenge ga je aan de slag met concrete oplossingen. Dat doen we dus met 3D Modelling, waar we al knutselend gaan bouwen aan vertrouwen.

Programma

  • 17.00 – 17.45 uur: Inloop, eten en welkom
  • 18.00 – 19.30 uur: 3D modelling
  • 19.30 – 20.00 uur: Terugkoppeling & afsluiting

Voor wie?

Deze Community Challenge is voor organisaties en jongeren die (andere) jongeren (willen) ondersteunen in hun ontwikkeling; een mening of ervaring hebben over wat hiervoor werkt; open staan voor het perspectief van de ander; nieuwsgierig zijn naar een nieuwe manier om met sociaalmaatschappelijke vraagstukken om te gaan; en de stad mooier willen maken!

Meedoen? Stuur een mail naar hallo.rotterdam@hieroo.nl.

Een ander evenement bijwonen?

Evenementen die interessant (kunnen) zijn voor de partners van Gezond010, delen wij regelmatig via onze eigen evenementenpagina.