Twee handen van een ouder iemand die een tablet vasthouden

Rotterdamse Leerfestival digitale zorg

Er is steeds meer vraag naar zorg dan dat we met elkaar kunnen bieden. Digitalisering geeft mogelijkheden, maar hoe pak je dit aan binnen je organisatie? Kom maandag 27 mei inspiratie opdoen tijdens het eerste ‘Rotterdamse Leerfestival digitale zorg’. Laten we van elkaar leren en met elkaar in gesprek gaan over dit thema.

Landelijk congres mentale gezondheid

Missie Mentaal nodigt jou uit voor het landelijk congres over Mentale Gezondheid. Op donderdag 6 juni bij Radio Kootwijk in Apeldoorn. Het thema van de dag is ‘Stap een keer in mijn schoenen’. Of die van een ander. Want als we elkaar beter begrijpen, maken we mentale gezondheid meer bespreekbaar.

Verlopen Evenementen

Blije vrouw met een schildering in haar hand

Symposium over samenwerking kunst en zorg

Hoe kunnen de zorg- en de culturele sector elkaar aanvullen om het welzijn van ouderen te verbeteren? Kunstinstelling SKVR en zorgorganisatie Aafje delen hun ervaringen op het symposium Iedereen is een kunstenaar op vrijdag 22 maart van 13.30 tot 16.00 uur op De Hillevliet.

Gezondheid en gedrag in een veerkrachtige samenleving

Op maandagmiddag 22 januari ben je welkom bij het evenement Gezondheid en gedrag in een veerkrachtige samenleving. De gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit nemen je graag mee in de wereld van gezondheidsgedrag. Aan bod komen mentale veerkracht, (digitale) zelfzorg en gezonde leefomgeving.

Samenwerken rondom de uitdagingen van mensen met NAH

Op donderdag 18 januari zijn NAH-professionals vanaf 17.00 uur van harte welkom bij de bijeenkomst ‘Samenwerken rondom de uitdagingen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)’.

Winterlezing: Ik ben niet eenzaam

We worden – met een beetje geluk – allemaal ouder, elke dag weer. Bijna 60% van de Nederlanders is inmiddels ouder den 50. Het aantal 90-plussers stijgt snel. De negatieve beeldvorming rond ouder worden is schadelijk. Voor de ouderen zelf, maar ook voor de samenleving als geheel. Hoe kunnen we de beeldvorming kantelen en de vergrijzing verzilveren?

Mobile healthcare event

Op donderdag 16 november ben je welkom bij het Mobile Health Care Event in Ahoy.  Een landelijk evenement waarop de digitalisering en de transitie van zorg naar gezondheid centraal staat. Om noodzakelijke zorg met de professionals die er zijn, toegankelijk te houden is een nieuwe manier van denken en werken nodig. Over gezondheid, personeel en zorgverlening. 

Matchingevent voor zorginnovatoren

Als zorginnovator kan het soms lastig zijn om in contact te komen met de juiste partijen. Om jou een duwtje in de goede richting te geven is er hét matchingevent voor zorginnovatoren.

Man met een wandelstok en vrouw in een aangepaste rolstoel

Ontdek de Week van de Toegankelijkheid

Hoe maken we Rotterdam inclusief en toegankelijk? En hoe kun jij daar in je werk aan bijdragen? Het komt uitgebreid aan bod in de Week van de Toegankelijkheid die plaatsvindt van 2 tot en met 7 oktober. Je kunt je nu inschrijven voor verschillende activiteiten zoals boeiende workshops, inspirerende muziek en kunst.

Boeklancering ‘Alles Goed?’

Zondag 11 juni is de opening van de expositie van en lancering van het verhalenboek ‘Alles Goed?’ Tijdens de opening zijn er onder meer interviews met deelnemers uit het boek. In het boek gaan veertien koppels met elkaar in gesprek over hun depressie, angst, verslaving en eenzaamheid. Hoe is het ze gelukt om er weer bovenop te komen, wat heeft geholpen en wat hielp om te helpen? Iedereen is welkom!

Banner met foto's van de drie sprekers: Michelle van Tongerloo, Michiel Vermaak en Fadua El Bouazzaoui & Hafida Boukayoual. Titel: Gids Symposium 2023

Symposium (De)humanisering van de zorg

Zorgverleners zijn geen robots en patiënten geen nummertje: menselijkheid doen we samen! Je bent van harte uitgenodigd voor ons GIDS symposium 2023. Het thema van de avond is "(De)humanisering van de zorg".

Kralingse Plas met Rotterdam op de achtergrond. Op een stijger zie je een joggende man, vrouw met kinderwagen.

Uitnodiging: werksessie Gezondheid in de stad

Hoe zorgen we met elkaar voor een beter fundament voor gezondheid en wat is nodig om dit meer in samenhang en in verbinding te doen? Daar gaat deze werksessie over. We nodigen je uit om samen met ons en andere Gezond010-, Sport- en Welzijnpartners te werken aan een gezonder Rotterdam!

Kinderen zitten bij een kampvuur

Het kindermenu van de toekomst, bijeenkomst Gezond verkoopt

Op donderdagmiddag 25 mei organiseert de satelliet Gezond verkoopt een bijeenkomst met als thema ‘Het kindermenu van de toekomst’. Voedselvoorlichters belichten dit vanuit zowel het gezondheidsperspectief als het duurzaamheidsperspectief.

Banner met vrouw tegen paarse achtergrond met de tekst 'The science of Wellbeing'

Vitality Event – The Science of Wellbeing

Twee keer per jaar organiseert HollandFit een Vitality Event. Een online event met onderwerpen rondom duurzame inzetbaarheid. HollandFit gaat met experts uit het werkveld in gesprek over diverse thema's in het kader van vitaal werkgeverschap.

In beweging met en voor het Diabetes Fonds

Op zaterdag 13 mei verandert Rotterdam even in New York tijdens de New York Mini Marathon. Deelnemers uit Rotterdam en omgeving rennen of wandelen langs de highlights van 010! Wil jij je verbinden aan dit gezonde sportevenement? Het doel: mensen op een laagdrempelige manier in beweging brengen en samen geld ophalen voor onderzoek naar diabetes.

Blije en juichende senioren

Eindsymposium Senioren sterker maken: fysiek en sociaal

Tijdens een symposium op donderdag 20 april worden de opbrengsten van vier jaar Senioren sterker maken gepresenteerd. Dit gebeurt met een lezing van Lea Bouwmeester. Je kunt ook deelnemen aan workshops en luisteren naar presentaties over vitaal en betekenisvol ouder worden.

Symposium Diversiteit en sensitiviteit in de zorgpraktijk

Patiënten met een niet-westerse achtergrond hebben intrinsiek andere omgangsnormen en hechten aan andere waarden. Het is goed hiervoor voldoende toegerust te zijn zodat we cliënten in goede harmonie passende zorg kunnen verlenen. Leer er meer over in het symposium over Diversiteit en sensitiviteit in de zorgpraktijk op donderdagmiddag 6 april.

Congres Alcohol op de kaart

Hoe zit in Nederland de keten van vroegsignalering en zorg voor mensen met problematisch alcoholgebruik in elkaar? Hebben we voldoende oog voor de signalen? Welke zorgprofessionals spelen een belangrijke rol? En in hoeverre zit de sociale acceptatie van alcoholgebruik de zorg voor mensen met problematisch gebruik in de weg? Tijdens het congres Alcohol op de kaart op donderdag 6 april gaan we in op deze en andere vraagstukken.

Banner Rotterdam Rookvrij

Satellietbijeenkomst Rotterdam Rookvrij

Als het roken minder in beeld is, beginnen minder kinderen met roken. Daarom organiseert de Satelliet Rookvrij Rotterdam op vrijdag 14 oktober een bijeenkomst over rookvrije tram- en bushaltes.

Campagnebeeld Partner Event 16 juni

Gezond010 Partner Event (Zomereditie)

Op 16 juni vieren we het tweede deel van ons jubileumjaar, met het Gezond010 Partner Event. Het thema van de zomereditie van het event is 'community building'.

Bijeenkomst A Healthy Mind is a Healthy Life

De satelliet Mentale Gezondheid organiseert op vrijdagmiddag 13 mei een bijeenkomst over prestatiedruk. Ondernemers, zorgprofessionals en maatschappelijke organisaties die in Rotterdam aan het thema mentale gezondheid werken, zijn welkom!

Lancering Walk your Meeting-routes Rotterdam

Donderdag 7 april is de Wandel Tijdens Je Werkdag (WTJW), een dag in het teken van wandelen tijdens je werk. Bij de opening in Rotterdam lanceren we drie speciale Weeting (Walk your Meeting) routes in het Rotterdam Central District. Deze duren maximaal 45 minuten; ideaal voor een werkwandeling.

Webinar Natuur op Recept

Op woensdagochtend 23 maart organiseert Alles is Gezondheid een webinar over hoe natuur mensen kan helpen met een gezonde leefstijl.

Banner van Rotterdams eHealth Ontbijt

Rotterdams eHealth Ontbijt

Op donderdag 10 februari vindt het jaarlijkse Rotterdams eHealth ontbijt plaats. Ontdek de actuele ontwikkelingen rond eHealth in Rotterdam.