Geluk zit tussen de oren

Na de succesvolle sessie over prestatiedruk organiseren we op maandagmiddag 17 oktober de volgende bijeenkomst van de satelliet Mentaal Gezond. Het thema is dit keer: ‘Hoe effectief zijn preventieve interventies op het gebied van mentale gezondheid?’

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers, zorgprofessionals, onderzoekers en maatschappelijke organisaties die in Rotterdam werken aan mentale gezondheid en daarmee aan een gezonder Rotterdam. Er zijn vele mooie initiatieven in de stad die bijdragen aan mentale weerbaarheid. Het doel van de bijeenkomst is elkaar inspireren, kennis uitwisselen en netwerken.

Programma

  • 13.30 – 14.00 uur: inloop
  • 14.00 – 16.45 uur: hoofdprogramma
  • 16.45 – 17.30 uur: Vragenronde, netwerken en borrel

Het hoofdprogramma ziet er als volgt uit:

Welkom en korte introductieMarianne Kathmann van Gezond010 en Rutger van der Windt van Avant Sanare

De (on)mogelijkheden van preventie. Van (inter)nationaal naar lokaal.  – Derek de Beurs, senior onderzoeker mentale gezondheid en preventie en Elisa Duinhof, wetenschappelijk medewerker van het Trimbos-instituut.

Mentale gezondheid is sinds corona veel in het nieuws. Ook beleidsmakers zijn druk bezig om na te denken over hoe preventie van mentale problemen eruit zou kunnen zien. Aan de hand van de nieuwe landelijke aanpak mentale gezondheid, het meerjarenprogramma depressie en de landelijke agenda suïcide preventie staan we stil bij het meten van de effectiviteit van preventie, en de (on)mogelijkheid om impact te meten.

Netwerk Warming-up – Patrick van Luijk, Gezond010-ambassadeur en managing partner van BioCheck.

Kennissessie: Hoe stimuleer je eigen regie in (mentale) gezondheid?Doeschka Anschutz, gedragspsycholoog en oprichter van The Lab of Life.

Dr. Doeschka Anschutz neemt je mee in wat er nodig is om mensen te ondersteunen om de stap van ‘willen’ naar ‘doen’ te zetten. En om actief bezig te gaan met hun (mentale) gezondheid. Ook worden de wetenschappelijke principes achter gedragsverandering besproken. Deze vormen een belangrijke succesfactor voor de effectiviteit van de The Lab of Life-methode.

Praktisch

  • Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110, Rotterdam
  • Datum: maandag 17 oktober 2022
  • Tijd: 14.00 – 17.30 uur, inclusief netwerkborrel
  • Aanmelden: stuur een mail naar ms.kathmann@rotterdam.nl o.v.v. naam, functie en organisatie.

Een ander evenement bijwonen?

Evenementen die interessant (kunnen) zijn voor de partners van Gezond010, delen wij regelmatig via onze eigen evenementenpagina.