Rotterdam is een stad met ambities. Ondernemers, professionals en maatschappelijke organisaties willen een gezonde stad met gezonde inwoners en werknemers. Als je gezond bent, functioneer je beter en zit je lekkerder in je vel. Dit is belangrijk voor jezelf en voor de stad. Gezonde mensen vormen de ruggengraat van een vitaal, veerkrachtig en economisch goed presterend Rotterdam.

In Rotterdam geloven we in preventie, want voorkomen is beter dan genezen. Hoe kunnen we Rotterdammers verleiden tot gezond gedrag? In onze stad ontstaan gelukkig steeds meer initiatieven die mensen helpen bij het ontwikkelen en vasthouden van een gezonde(re) leefstijl. Samen zorgen we voor meer gezondheid en vitaliteit voor alle Rotterdammers, in alle wijken.

Satellieten

Gezond010 brengt initiatieven die bijdragen aan een gezonder Rotterdam samen. We inspireren met succesverhalen uit de stad, stimuleren organisaties om deze goede voorbeelden te volgen en wakkeren samenwerking aan. Rotterdam is een stad met gezonde ambities, die we met Gezond010 samen waarmaken. Partners werken daarin met elkaar samen in zogenoemde ‘satellieten‘.