Ganzen bij het Waaltje met zicht op het Arie Berkelaarpad in Charlois. foto M. Ottenvanger

Rotterdam-Zuid heeft veel groene gebieden, meer dan je verwacht. Om die plekken te ontdekken, is de Groene wandeling in en rond Charlois ontwikkeld. Een groene wandelroute van 3 en 15 kilometer langs groene paden en door parken op Zuid. Op zondag 2 oktober wordt de wandelkaart gepresenteerd aan wethouder Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie). Wandel mee door Charlois en ontvang meteen de groene wandelkaart.

De Groene wandeling in en rond Charlois is een rondwandeling die je meeneemt langs verrassende groene paden en door parken. De wandeling begint bij het entréegebouw van de Maastunnel voor voetgangers- en fietsers aan de rivier de Nieuwe Maas in de wijk Oud-Charlois. Er is een korte variant van 3 km via de kinderboerderij en terug over de Boergoensevliet en een lange variant van 15 km door het Zuidelijk Randpark en het Zuiderpark. De wandeling is nu gedrukt in een mooi, rijk geïllustreerd vouwblad en vanaf 2 oktober voor iedereen beschikbaar.

Waarom wandelen?

Wandelen is goed voor je gezondheid. Door te wandelen worden je botten en spieren sterker, neemt je lichaam meer zuurstof op, wat goed is voor je hart en je conditie verbetert. Behalve voor je lichaam is wandelen ook goed voor je geest. Het zorgt voor ontspanning en een betere nachtrust. Door te wandelen maak je kennis met de natuur in de stad, zie je nieuwe bloemen en struiken die je eerder niet waren opgevallen en ontmoet je nieuwe mensen.

Programma

  • 13.00 uur: Welkom met muziek en informatiemarkt
  • 13.45 uur: Presentatie van de wandelkaart aan wethouder Achbar
  • 14.00 uur: Wandeling van 3 km door Charlois

Aanmelden is niet nodig.

Een ander evenement bijwonen?

Evenementen die interessant (kunnen) zijn voor de partners van Gezond010, delen wij regelmatig via onze eigen evenementenpagina.