Twee handen van een ouder iemand die een tablet vasthouden

Het is geen nieuws meer dat de vraag naar zorg en ondersteuning in de komende jaren het aanbod overtreft. Willen we onze bewoners de ondersteuning blijven bieden, dan zullen we de beschikbare capaciteit effectiever moeten inzetten. Digitalisering geeft de mogelijkheden om meer te doen met minder mensen en technologie kan langer thuis wonen ondersteunen. Kom inspiratie opdoen tijdens het Rotterdamse Leerfestival digitale zorg.

Afgelopen jaren hebben veel organisaties pilots uitgevoerd met digitale hulpmiddelen. Er is ook onderzoek gedaan naar de effectiviteit van toepassingen en uiteindelijk blijkt duurzaam inzetten van de innovatie in de organisatie moeilijk. Hoe is dit in jullie organisatie? Hebben jullie een proces verbeterd met digitale ondersteuning? Of zoeken jullie juist nog naar voorbeelden van technologie, die bij uw organisatie passen?

Je bent maandag 27 mei van harte welkom bij het eerste ‘Rotterdamse Leerfestival digitale zorg van Gemeente Rotterdam en de Rotterdam eHealth Agenda. Er is een programma waarbij verschillende partners hun kennis, kunde en ervaring met elkaar te delen. Onder het motto ‘show & tell’ brengen we mensen en organisaties samen die allemaal voor dezelfde uitdagingen staan en van elkaar kunnen leren.

Deel je ervaringen met het inzetten van technologie. Kom vertellen over de impact van digitale zorg in jullie organisatie. Kom luisteren en inspiratie halen; mogelijk werkt iets in een andere sector en kan dit heel goed overgenomen worden in jullie organisatie. Doe ideeën op of ontmoet partners om samen mee te doen aan de nieuwste stimuleringsregeling technologie in ondersteuning (STOZ)

Praktische informatie

Datum: maandag 27 mei 2024

Tijd: 14:00 – 17:30 uur

Locatie: Huis van de Wijk Schiemond, Dempostraat 143, 3029 CL Rotterdam

Programma en aanmelden

We starten met een plenair programma met voorbeelden van innovatie in het welzijns- of sociaal werk. Het tweede deel van de middag laten collega’s uit zorg en welzijn zien wat zij doen of hebben.

Meld je hier aan.