Blije vrouw met een schildering in haar hand

Hoe kunnen de zorg- en de culturele sector elkaar aanvullen om het welzijn van ouderen te verbeteren? Kunstinstelling SKVR en zorgorganisatie Aafje delen hun ervaringen op het symposium Iedereen is een kunstenaar op vrijdag 22 maart van 13.30 tot 16.00 uur op De Hillevliet.

Na een jaar succesvol experimenteren reflecteren we met elkaar op de behaalde resultaten en kijken we vooruit naar het 2e jaar van deze pilot.

Programma Symposium

13:30 uur   Inloop
14:00 uur   Opening door wethouder Ronald Buijt (zorg, ouderen en jeugdzorg)
14:15 uur   Presentatie over het project en panelgesprek vanuit de praktijkervaring
15:15 uur   Presentatie impactmeting en panelgesprek met beleidsmakers
16:00 uur   Netwerkborrel

Symposium Iedereen is een kunstenaar bijwonen?

Heb je interesse om bij het symposium aanwezig te zijn, dan ben je van harte welkom! Kijk voor het programma en om aan te melden op https://skvr.nl/agenda/symposium-iedereen-een-kunstenaar

Pilot Iedereen is een kunstenaar 

SKVR en Aafje startten in 2023 de pilot Iedereen is een kunstenaar, een serie kunstworkshops voor Rotterdamse ouderen. De workshops zijn hybride. Ze worden online uitgezonden zodat deelnemers – in groepsverband – op de zorglocatie mee kunnen doen. En dat zijn inmiddels 17 locaties.

Dit maakt dit hoogwaardige aanbod betaalbaar, toegankelijk voor zoveel mogelijk ouderen en zorgt ervoor dat de ouderen niet hoeven te reizen.

Ons doel is ouderen mentaal en fysiek gezond te houden en eenzaamheid te bestrijden. Deze impact monitoren we gedurende de pilot.

Onderdeel van de pilot is een jaarlijks symposium waarop we onze kennis delen met elkaar, andere zorg- en kunstinstellingen, artsen, beleidsmakers, mantelzorgers, kunstenaars en met andere beroepsmatig geïnteresseerden.