Op woensdagochtend 23 maart organiseert Alles is Gezondheid een webinar over hoe natuur mensen kan helpen met een gezonde leefstijl. En wat dat vraagt van de samenwerking tussen diverse lokale (zorg)professionals.

Natuur is goed voor lijf en brein: dat voelen mensen intuïtief goed aan. Wetenschap bewijst het ook: natuur stimuleert een gezonde leefstijl. Mensen gaan meer bewegen, ontspannen, ontmoeten en reflecteren als ze in de natuur zijn. En dat zet je natuurlijke herstelsysteem aan. Maar mensen, al dan niet in een kwetsbare situatie, gaan niet uit zichzelf de natuur in voor hun gezondheid. Gelukkig kan Natuur op Recept op weg helpen.

Natuur voorschrijven: #hoedan

Niet alleen artsen schrijven al vaker natuur voor. Ook als praktijkondersteuner, diëtist, (fysio)therapeut, leefstijlcoach, buurtsportcoach of welzijnswerker kun je dat doen. Maar voor wie is Natuur op Recept geschikt? Hoe schrijf je ‘natuur’ eigenlijk voor? Wat helpt iemand letterlijk op weg? En hoe ziet de lokale samenwerking met huisarts, buitenpsycholoog, wandel- of runningcoach eruit?

Programma en sprekers

In het webinar Natuur op Recept neemt Buitenpsycholoog Irina Poleacov je mee in de praktijk van het buiten begeleiden en de effecten die mensen daarvan ondervinden.
Iris de Vries, huisarts en voorzitter Arts en Leefstijl, gaat in op de rol van de huisarts, het belang van de  wetenschap en praktische materialen.
Adviseur Gezondheidsbevordering Brigit Hamburg van GGD Gooi en Vechtstreek laat zien hoe lokale samenwerking tussen de diverse betrokken professionals er bij Natuur op Recept er concreet kan uitzien.
Moderator van het webinar is Annette Postma, netwerkadviseur Natuur en Leefomgeving bij Alles is Gezondheid. Zij ontwikkelde samen met Arts en Leefstijl een set materialen Natuur en Gezonde Leefstijl voor de eerste lijn.

Praktisch

Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen.

  • Datum: woensdag 23 maart 2022
  • Locatie: online
  • Tijd: 10.30 – 12.00 uur
  • Deelname is gratis. Je hoeft niets te installeren: aanmelden via e-mail is voldoende.

Een ander evenement bijwonen?

Evenementen die interessant (kunnen) zijn voor de partners van Gezond010, delen wij regelmatig via onze eigen evenementenpagina