Zondag 11 juni is de opening van de expositie van en lancering van het verhalenboek ‘Alles Goed?’ Tijdens de opening zijn er onder meer interviews met deelnemers uit het boek. In het boek gaan veertien koppels met elkaar in gesprek over hun depressie, angst, verslaving en eenzaamheid. Hoe is het ze gelukt om er weer bovenop te komen, wat heeft geholpen en wat hielp om te helpen? Iedereen is welkom!

Alles goed? Ja hoor, alles goed. We geven vaak snel antwoord als mensen vragen hoe het gaat. Maar wat kun je doen als het met een vriend, partner, familielid of collega helemaal niet goed gaat? Als het meer is dan even een baaldag? Als duidelijk wordt dat de somberheid niet zomaar weggaat? Hoe kun je die ander dan helpen? Moet je dan juist streng zijn of alle begrip tonen? Moet je de mooie kant van het leven laten zien of meegaan in de donkere gedachten? En hoe zorg je ervoor dat je zelf niet wordt meegezogen?

“Aan de naasten zou ik willen meegeven: je kunt veel effect hebben”


Jim van Os,
 Hoogleraar Psychiatrie UMC

 

In het boek draait het om het delen van ervaringen. Want hoe kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren? ‘Alles Goed?’ probeert dit te doen door verhalen te delen, door de schaamte en het taboe rond psychische kwetsbaarheid te doorbreken, door niet alleen de zwaarte te benadrukken maar ook de menselijkheid en schoonheid te laten zien en door te benadrukken wat helpt.

Inloop vanaf 13.30 uur

Programma vanaf 14.00 uur

  • Interviews met deelnemers uit het boek
  • Muziek en cabaret
  • Fototentoonstelling met portretten van deelnemers aan het project

Praktisch

  • Locatie: Gebouw De Heuvel
  • Datum: zondag 11 juni
  • Tijd: 14.00 uur
  • Aanmelden via de website allesgoed.org

Een ander evenement bijwonen?

Evenementen die interessant (kunnen) zijn voor de partners van Gezond010, delen wij regelmatig via onze eigen evenementenpagina.

Ga voor meer informatie over ‘Alles Goed’ naar: allesgoed.org