Een praktijkruimte ingericht met een praktijkstoel en klein aanrecht.

Het vinden van geschikte praktijkruimte is een probleem waar steeds meer huisartsen tegenaan lopen. Dit speelt met name in grote steden waar huisvesting een breder probleem is, waaronder Rotterdam. Daarom hebben de gemeente Rotterdam, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, de LHV-afdeling Rotterdam en ROS Samergo de handen ineen geslagen om onder meer huisartsen te helpen bij het vinden van geschikte praktijkruimte. Het zogeheten H-team 010 is een team waar huisartsen en andere zorgverleners uit de eerstelijnszorg met huisvestingsvragen terecht kunnen.

Hoe werkt het H-team 010?

H-team 010 is een centrale plek waar huisartsen en eerstelijns zorgaanbieders met huisvestingsvragen terecht kunnen. Wanneer er een huisvestingsvraag binnenkomt wordt gezamenlijk bekeken wat de beste route is naar een oplossing. Ze helpen bijvoorbeeld bij het matchen van vraag en aanbod van locaties, het aanvragen van vergunningen en het leggen van verbinding tussen huisartsen, makelaars en projectontwikkelaars. Ook projectontwikkelaars die zich graag inzetten voor dit breed maatschappelijk probleem van huisvesting voor zorgverleners, kunnen contact opnemen. Daarnaast is onlangs de website gelanceerd, waar een marktplaatsfunctie is ingericht zodat vraag en aanbod elkaar weten te vinden.

Download de informatiefolder

In de informatiefolder staat een overzicht van de mogelijkheden die het team biedt.

Contact opnemen

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat het H-team 010 voor jou kan betekenen? Of heb je als makelaar een aanbod van vastgoed dat geschikt is voor een huisartsenprak­tijk of een gezondheidscentrum? Neem dan contact op via: huisvesting@hteam010.nl