Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de eerste hulp door een val in en om huis. Met de campagne Kleine val. Grote gevolgen wil de gemeente Rotterdam oudere mensen bewust maken van dit risico. Wilt u ons helpen om 65-plussers hierop te wijzen?

Ouderen willen het liefst zo lang mogelijk met plezier thuis blijven wonen. Eén ongelukkige val kan daar een streep door zetten, met een grotere afhankelijkheid van professionele zorgverleners of mantelzorgers tot gevolg. Dit heeft grote invloed op het leven en de zelfredzaamheid van ouderen.

Doorverwijzen

In Rotterdam wonen ongeveer 100.000 65-plussers en dit aantal groeit. Naar schatting heeft ongeveer 40% van hen een verhoogd valrisico, bijvoorbeeld door bewegingsproblemen of eerdere valincidenten.

Rotterdam zet al een aantal jaren samen met partners en netwerken in op valpreventie, maar we gaan de aanpak nu intensiveren. Wie bijvoorbeeld wil weten of er een verhoogd risico bestaat om te vallen, kan een Val Niet Test doen. U kunt als professional een verhoogd risico bij ouderen signaleren en hen doorverwijzen naar een gratis Val Niet Training. Hoe u dit kunt doen, leest u op deze pagina over ouder worden. Op www.rotterdam.nl/valpreventie staat informatie over wat ouderen zelf kunnen doen om een val te voorkomen.