De Stoppen met roken-groep in Feijenoord van maart 2024.

Stoppen met roken kan lastig zijn. Maar samen stoppen maakt het makkelijker. We vinden het belangrijk dat iedereen die wil stoppen met roken, ook de benodigde steun krijgt. Om het te doen en om vol te houden. In Rotterdam zijn er verschillende mogelijkheden om samen te stoppen. Zo starten op 12 september en in oktober nog gratis Stoppen met roken-trainingen. En het is al snel Stoptober: rokers stoppen samen 28 dagen in oktober.

Na 40 jaar roken toch nog stoppen? Corry Kouijzer (foto: tweede van linksboven) bewijst dat het kan. Zij volgde de gratis groepscursus Stoppen met roken. Sindsdien heeft ze geen sigaret meer aangeraakt. Terwijl ze er 40 per dag rookte. ‘Als ik had geweten dat het zo makkelijk was, had ik het eerder gedaan.’ Ook Jelena Skobo is gestopt. ‘Ik heb letterlijk én figuurlijk meer lucht. Ik ben niet continu meer bezig met sigaretten. Nu heb ik zoveel meer tijd voor andere dingen in mijn leven!’.

Stoppen met roken in 10 groepsbijeenkomsten

Rotterdammers kunnen zich nog aanmelden voor de training in Feijenoord die op donderdag 12 september start. Of deelnemen aan de cursus Stoppen met roken in oktober. SineFuma, coöperatie VGZ en de gemeente Rotterdam organiseren deze cursus van 10 groepsbijeenkomsten, begeleid door een professional. Deelnemers krijgen na het stoppen ook nog hulp. Als professional kun je deze cursus bij je cliënt onder de aandacht brengen. Of hen direct aanmelden. Hier vind je de data en locaties.  Bel met vragen telefoonnummer 076-8895195 of mail naar info@rookvrijookjij.nl.

 

Stoptober biedt een online community en app

Vanaf 1 oktober samen 28 dagen niet meer roken. Dat is het idee achter Stoptober. De afgelopen jaren hebben meer dan 550.000 rokers bewezen dat het werkt. Samen stoppen is niet alleen leuker, je houdt het ook beter en langer vol. Maar liefst 7 op de 10 mensen houdt het vol om 28 dagen niet te roken. En daarnaast vergroot meedoen de kans om voorgoed te stoppen met 5 keer!

Bij Stoptober sta je er niet alleen voor. Er is een actieve online community waar je ervaringen en tips kunt lezen en delen, een gratis app voor dagelijkse begeleiding en vermaak. Iedereen die aan Stoptober meedoet, kan zich inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf zaterdag 21 september is de bijbehorende gratis app voor dagelijkse steun te downloaden. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op dinsdag 1 oktober.

De stap naar een rookvrij bedrijf

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen kiezen. Wil je als organisatie je medewerkers en collega’s helpen bij het stoppen met roken? Kijk dan op stoptober.nl/voor-bedrijven/

Lees hier een achtergrondartikel over de groepstrainingen in Rotterdam.