Tinybot Tessa (eHealth)

Professionals met interesse in zorgtechnologie en -innovatie kunnen vanaf aankomende maandag 27 januari weer hun hart ophalen in Rotterdam. Dan start de Nationale eHealth-week 2020. Ook in Rotterdam zijn er verschillende activiteiten, waarbij woensdag 29 januari is aangemerkt als ‘Rotterdam eHealth Dag’.

eHealthweek

eHealth is het gebruik van hedendaagse informatie- en communicatietechnologie, in het bijzonder internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. De activiteiten in Rotterdam zijn onderdeel van de nationale eHealthweek 2020, die maandag 27 januari start en duurt tot en met 1 februari. De week wordt voor de vierde keer georganiseerd door ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) en VWS. Met de Nationale eHealthweek willen alle deelnemende partijen het onderwerp eHealth bij iedereen bekend maken door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen om gezamenlijk actie te ondernemen.

eHealth-ontbijtspecial en eHealthsafari

Op de ‘Rotterdam eHealth Dag’ kunnen professionals en belangstellenden onder andere deelnemen aan de ontbijtspecial in de Rotterdam Science Tower, op woensdag 29 januari. Het ontbijt staat in het teken van eHealth en mentale gezondheid, met een keynote van professor Andrea Evers (Universiteit Leiden/Medical Delta) en diverse inspirerende eHealth voorbeelden uit de regio Rotterdam. Na afloop van de ontbijtspecial start de eHealthsafari. Deze ontdekkingstocht voert deelnemers langs het IJssellandziekenhuis, het Maasstadziekenhuis (in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam), de Zorgcentrale (in Schiedam) en Havenue (met Zorg van Nu).

TeaHealth

In samenwerking met Stichting Rotterdam eHealth Agenda (REHA) organiseert de gemeente Rotterdam op dinsdag 28 en woensdag 29 januari ook inspirerende TeaHealth-bijeenkomsten. De gratis TeaHealth (een combinatie van een high tea en eHealth) bijeenkomsten vergroten de kennis over de mogelijkheden en het gebruik van eHealth. Tijdens een ontspannen informatiemiddag met een kopje thee en lekkere hapjes, leert men de basisbeginselen over het gebruik van eHealth oplossingen die het leven gemakkelijker en aangenamer kunnen maken. Dat zijn bijvoorbeeld digitale bloeddrukmeters, patiëntportalen en zorgapps.

Health Innovation School

Daarnaast organiseren LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid van april tot en met september 2020 de eerste regionale Health Innovation School. Een Rotterdamse editie van de landelijke Health Innovation School, waar men leert innoveren en impact te maken met zorginnovaties. De Health Innovation School is specifiek bedoeld voor ondernemers, verpleegkundigen, verzekeraars, beleidsmakers, toezichthouders, patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en medisch specialisten. Er zijn 6 verplichte cursusdagen voor de deelnemers, met zelfstudie-opdrachten en online contactmomenten.

 

Meer weten of direct aanmelden voor de activiteiten van de Nationale eHealthweek? Kijk op www.ehealthweek.net. Voor het ontbijt en de safari kunt u zich hier aanmelden. Het laatste eHealth-nieuws en een overzicht van activiteiten in Rotterdam vindt u op www.rotterdam.nl/ehealth.