Foto van de expositie waarbij je verschillende foto's ziet hangen in een ruimte, met daarbij ook groene vlakken met een toelichting erop.

Van 23 oktober tot 10 november is de foto-expositie ‘getekend door het leven’ te zien in de openbare hal van het Timmerhuis (halvemaanpassage 90). Op dinsdag 31 oktober van 14.00 tot 17.00 uur is er een speciale bijeenkomst om extra aandacht aan de expositie te geven. Iedereen is van harte welkom deze middag om de expositie te bewonderen. Een aantal jongeren van de foto’s zijn dan ook aanwezig.

Persoonlijke verhaal van jongeren uit de jeugdhulp

Met de expositie vertellen veertien Rotterdamse jongeren uit de jeugdhulp aan de hand van hun lichaamstekeningen hun persoonlijke verhaal. Met de combinatie van beelden en gedichten nodigt Getekend door het leven je uit na te denken over de reis die deze jongeren hebben afgelegd. Alle ervaringen geven inzicht in persoonlijke worstelingen, lessen of herinneringen maar ook in de bredere uitdagingen waar onze maatschappij voor staat. Het verleden heeft hen gevormd en ze streven naar een toekomst vol mogelijkheden en groei. Hun verhalen tonen veerkracht, hoop en de onuitputtelijke menselijke geest.

Tour door de stad

De expositie Getekend door het leven maakt op dit moment een tour door de stad. Naast het Timmerhuis, zal de expositie ook te zien zijn bij o.a. zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. De expositie is een initiatief van ExpEx Rotterdam in samenwerking met Gemeente Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum. Gezond010 heeft een financiële bijdrage geleverd aan de expositie.

Meer weten? Kijk op getekenddoorhetleven.nl/tatoeages-rotterdam/