Een scholier krijgt een fruithapje in de schoolkantine

Rotterdamse scholen die werk willen maken van hun gezonde ambities kunnen rekenen op de hulp van ervaren gezondheidsadviseurs. Tot begin april kunnen scholen zich kosteloos aanmelden voor twee ondersteuningsprogramma’s die hen helpen bij het realiseren van een gezonde kantine en andere gezondheidsdoelen.

De gemeente Rotterdam biedt tien middelbare of mbo-scholen een eenmalige subsidie van 25 uur ondersteuning van gezondheidsadviseurs. Samen wordt er via een advies op maat toegewerkt naar een gezonde kantine, die leerlingen stimuleert om te kiezen voor gezonde en lekkere producten. Aanmelden voor begeleiding bij het programma De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum kan tot en met 3 april via alm.pronk@rotterdam.nl.

Gezonde School
Scholen die breder willen kijken dan het gezonde kantineaanbod, kunnen zich tot en met 12 april aanmelden voor de ondersteuningsronde van Gezonde School. Met € 3.000 en maximaal tien uur advies en ondersteuning van een gezondheidsadviseur wordt toegewerkt naar een Gezonde School-vignet. Dit programma kan ingezet worden voor elk gezondheidsthema binnen de school. Meer weten of aanmelden? Kijk op Mijngezondeschool.nl.