Rotterdamse kinderen en jongeren kunnen de komende jaren samen op pad om te leren over gezond eten. Deze maand opende de subsidieregeling Lekker naar buiten! van het programma Jong Leren Eten. Scholen én kinderopvanglocaties kunnen subsidie aanvragen om hun kinderen op een praktische manier te laten leren over gezonde en duurzame voeding.

‘Met deze subsidie willen we kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voeding, zodat zij leren gezonde en duurzame keuzes te maken,’ zegt Ellen Leussink, programmacoördinator van Jong Leren Eten. ‘Het is goed als schoolklassen erop uit gaan om te leren. Bijvoorbeeld naar een boerderij, moestuinencomplex of stadslandbouw. Een kookworkshop in een kookstudio kan ook. Als ze maar op een leuke, praktische manier leren over gezond en duurzaam eten.’

Gastdocent en kookgerei

De subsidie Lekker naar buiten! kan aangevraagd worden door scholen uit het primair, voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs. De regeling staat ook open voor kinderopvanglocaties. De subsidie kan gebruikt worden om de kosten te dekken voor onder meer toegang, een gastdocent of ondersteunende materialen zoals kookgerei en ingrediënten.

Drie subsidierondes

Er zijn drie subsidierondes, gelijk aan de schooljaren 2018-2019, 2019-2020 en 2020-2021. Het subsidiebedrag per schoollocatie is maximaal € 2.000 per jaar, met jaarlijks ruimte voor maximaal 315 te honoreren aanvragen. Voor kinderopvang bedraagt de bijdrage maximaal € 500 per locatie per jaar, waarbij jaarlijks € 75.000 is te verdelen.

Meer weten of subsidie aanvragen? Kijk op Jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten.