Vitale medewerkers zijn de basis van een gezonde organisatie. Binnen veel organisaties is vitaliteit op de werkvloer dan ook een belangrijk aandachtspunt. Maar hoe zorg je dat het vitaliteitsbeleid gaat leven? En hoe betrek je werknemers en management? Rotterdamse werkgevers, waaronder de RET en politie-eenheid Rotterdam, leren van elkaar binnen de masterclass ‘samen aan de slag voor vitale medewerkers’. Doe ook mee!

De masterclass ‘Samen aan de slag voor vitale medewerkers’ is bedoeld voor HR- en vitaliteitsmedewerkers van Rotterdamse organisaties die aangesloten zijn bij Gezond010. De masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten. Het delen van successen, maar ook van uitdagingen staat centraal. Onder leiding van experts Anya van der Vlist en Jan Cramer van de AWVN gaan de deelnemers aan de slag om concrete en bruikbare oplossingen te vinden voor deze uitdagingen.

Elke bijeenkomst vindt plaats bij een andere Rotterdamse werkgever. Onder andere de politie-eenheid Rotterdam, de RET en de gemeente Rotterdam hosten een bijeenkomst. Deelnemers krijgen dus de kans om bij verschillende werkgevers een kijkje in de keuken te nemen. Daarnaast stimuleren we deelnemers om eigen praktijkervaringen en uitdagingen te delen. In groepjes werken deelnemers aan concrete oplossingen, die u direct kunt toepassen binnen uw eigen organisatie.

Deelname aan de masterclass is kosteloos. Wel verwachten we van u dat u alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent en een actieve bijdrage levert.

De eerste sessie is op donderdag 22 november van 13.00 tot 17.00 uur bij de gemeente Rotterdam. Linda Rijnsburger (Teammanager Veilig en Vitaal werken) en Arie de Boed (Projectleider Vitaliteit) gaan in op het thema ‘eigenaarschap’ en hoe de gemeente dit in de praktijk vormgeeft. De volgende bijeenkomsten zijn in maart, juni en september 2019 (exacte data en tijdstip nader te bepalen).

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op via gezond010MO@rotterdam.nl. Ook kunt u zich tot woensdag 31 oktober via dit emailadres aanmelden. Binnen de masterclass is plaats voor maximaal 25 deelnemers, vol = vol.

Bent u een HR- of vitaliteitsmanager van een Rotterdamse organisatie, dan hopen wij u op 22 november te verwelkomen. Want samen kunnen we vitaliteit en duurzame inzetbaarheid hoger op de agenda zetten. Binnen uw organisatie én in Rotterdam!

Met vriendelijke groet,

Patrick van Luijk (ambassadeur Gezond010), Anya van der Vlist (senior adviseur duurzame inzetbaarheid, AWVN), Ewout IJsselstein (vitaliteitsmanager, Politie-eenheid Rotterdam) en Karin de Jager & Evelyne Meynen (gemeente Rotterdam)

Foto: Claire Droppert