Op zaterdag 13 oktober vindt het FitFestival De Gezonde Toer plaats tijdens het Feestival in Rotterdam-Noord. Kinderen en volwassenen kunnen hun gezondheid laten checken, én krijgen direct persoonlijk advies.

Feestival is een driedaags cultureel evenement voor jong en oud en wordt georganiseerd door het Rotterdams Volkstheater en Kinderparadijs Meidoorn. Samen met twintig organisaties uit Noord zetten zij zich in om de (culturele) ontwikkeling van kinderen én van de wijk te vergroten, met dit jaar op zaterdag volop aandacht voor vriendschap, gezondheid en vitaliteit.

Persoonlijk advies

Tijdens De Gezonde Toer kunnen kinderen en volwassenen hun gezondheid laten checken via meerdere testjes. Bezoekers kunnen tijdens het FitFestival onder meer hun bloeddruk, cholesterol, BMI, glucose en vitaliteit laten testen. De checks worden uitgevoerd door zorgaanbieders uit Noord, die direct persoonlijk advies kunnen geven. Speciaal voor kinderen is er MoodFit, een actief programma dat hun geest fit houdt. Hoe? Onder meer met het onderdeel Reset je Brein – Vervelen is Fijn.

Gezond010-ambassadeur

Ook Gezond010-ambassadeur Patrick van Luijk is van de partij tijdens De Gezonde Toer. De voormalig Olympiër zet zich nadrukkelijk in voor een gezondere stad, onder meer door de voordelen van een gezondere leefstijl op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

Het FitFestival De Gezonde Toer vindt op zaterdag 13 oktober van 13.00 uur tot 18.00 uur plaats op het Noordplein. Het is onderdeel van het driedaagse Feestival. Meer weten? Kijk op Drsunshine.nl/fitfestival.