Ouderen doen mee aan de training valpreventie Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM)

Vallen blijkt een van de grootste problemen en risico’s voor 65-plussers. TOM Rotterdam biedt ouderen in Het Lage Land dit voorjaar een valpreventieprogramma om de kans op een val te verkleinen.

TOM staat voor Thuis Onbezorgd Mobiel en helpt ouderen om langer zelfstandig thuis te laten wonen. Het programma biedt 65-plussers een totaalpakket aan ondersteuning en voorlichting om de kans op een val te verkleinen, en vergroot zo de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. TOM gaat plaatsvinden in de Rotterdamse wijk Het Lage Land en heeft als doel de spierkracht, coördinatie en balans van ouderen te verbeteren, waardoor het risico op vallen afneemt.

In beweging

Presentatrice en oud-atlete Olga Commandeur bezoekt vrijdag 25 januari de weekmarkt in Het Lage Land in Rotterdam Prins Alexander om deelnemers te werven. ‘Ik zie vaak dat de balans en coördinatie van 65-plussers langzaam afneemt, waardoor de kans op een val helaas toeneemt,’ zegt de presentatrice van Nederland in Beweging. ‘Maar door de juiste kracht- en balansoefeningen te doen en door goed te eten, kan je de kans op een val verlagen en daarmee je zelfstandigheid vergroten. Juist hier zet het programma TOM Rotterdam op in. Daarom raad ik alle 65-plussers in Het Lage Land aan om deze unieke kans te pakken en mee te doen!”

Totaalpakket

Deelname aan TOM Rotterdam is gratis en staat open voor 65-plussers uit Het Lage Land en omliggende wijken. Op donderdag 14 en vrijdag 15 februari vinden er informatiebijeenkomsten plaats in het Huis van de Wijk Het Lage Land, Remmet van Milplaats 15. Het TOM-programma loopt van april tot midden juli. De ondersteuning wordt gegeven door diëtisten en fysiotherapeuten uit Het Lage Land en door welzijnsorganisatie Buurtwerk. In een vast groepje van maximaal 12 personen volgen de 65-plussers een beweeg- en balanstraining en krijgen zij voedingsadvies. Niet alleen gezond, maar ook erg gezellig.

Meer weten of direct aanmelden voor de informatiebijeenkomsten of het programma? Ga naar Tomrotterdam.nl