Eerste leefstijlarts van het jaar

Tijdens de 8e editie van het jaarlijkse Arts en Leefstijl Congres, op 5 april aanstaande, wordt de eerste ‘LEEFSTIJLARTS VAN HET JAAR’ gekozen.

Een leefstijlarts is een arts die niet als eerste keuze ‘pillen’ voorschrijft, maar eerst samen met zijn of haar patiënt kijkt naar de leefstijl. Een leefstijlarts kent de impact van leefstijlverandering op de gezondheid en vitaliteit van de patiënt. En daarnaast geeft de eerste Leefstijlarts uiteraard zelf ook het goede voorbeeld. Het congres wordt inmiddels bezocht door meer dan 800 artsen, huisartsen, diëtisten en verpleegkundigen.

Jaarcongres ‘De eerste 1000 dagen’

Het Jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl is in acht jaar tijd uitgegroeid tot het grootste landelijke platform voor artsen en zorgprofessionals over voeding en leefstijl. Het thema van dit jaar – ‘De eerste 1000 dagen’ – focust op het belang van goede voeding en een gezonde leefstijl voorafgaande aan de conceptie, tijdens de zwangerschap én in de eerste twee levensjaren. Sprekers zijn onder andere professor Tessa Roseboom (vroege ontwikkeling, AMC), professor Jaap Seidell (gezondheid, voeding, VUmc), professor Régine Steegers-Theunissen (periconceptie en epidemiologie) en drs. Tamara de Weijer (huisarts en voorzitter Vereniging Arts en Voeding).

Oproep: nomineer een arts voor ‘Beste Leefstijlarts van het jaar’

Kent u een arts die:

  • Voorloper is op het gebied van gezonde voeding en leefstijl?
  • De mogelijkheden van leefstijlverandering kent en toepast?
  • Liever paprika’s dan pillen voorschrijft?
  • Met leefstijl op recept werkt?
  • Patiënten echt kan motiveren om hun leefstijl aan te passen?
  • Zelf het goede voorbeeld geeft?

Nomineer deze arts dan voor ‘Beste leefstijlarts van het jaar’. Uit alle aanmeldingen worden drie kandidaten genomineerd waarop gestemd mag worden. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Arts en Leefstijl Congres op 5 april 2019 in Utrecht.

 

Meld uw favoriete leefstijlarts aan bij Caren Vermaat: cvermaat@artsenleefstijl.nl. Meer weten over het congres? www.artsenleefstijl.nl/congres2019