Ondervoeding bij ouderen is een onderbelicht probleem. In Nederland is 1 op de 10 ouderen ondervoed. Bij ouderen die thuiszorg ontvangen is dat zelfs 1 op de 3. Ondervoeding heeft sterke invloed op de kwaliteit van leven en ondervoede ouderen lopen meer gezondheidsrisico’s.

Een goede samenwerking tussen professionals in de wijk kan helpen bij het tegengaan van ondervoeding. Maar hoe pak je dat aan? Daar gaan we over in gesprek tijdens de bijeenkomst met het thema ‘Ondervoeding bij kwetsbare ouderen’. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 november van 18.00 – 20.00 uur (vanaf 17.30 inloop met broodje en soep), in het Huis van de Wijk aan de Thoman Mannplaats in Rotterdam. Alle eerstelijnszorgverleners in Ommoord zijn welkom.

Tijdens de bijeenkomst neemt Dr. Canan Ziylan (docent-onderzoeker aan de Hogeschool Rotterdam) de deelnemers mee in het onderwerp ondervoeding. Daarna gaan we op interactieve wijze aan de slag. Want wat is er nodig om het probleem van ondervoeding aan te pakken en de patient dié zorg te verlenen die hij of zij nodig heeft. En wat vraagt dit van u als professional? Hoe realiseert u de samenwerking en hoe kunnen we dit in Ommoord vormgeven?

Aanmelden kan tot 5 november via de website van ZorgImpuls.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door ZorgImpuls, in opdracht van de gemeente Rotterdam, samen met het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam.

Meer weten? Neem contact op met Anne-Fleur Klandermans.