De Wandel Tijdens je Werkdag staat weer voor de deur. Op donderdag 6 april roept Wandelnet je weer op om een wandeling te maken tijdens je werkdag. Waarom? In Nederland heeft de helft van de werkenden een zittend beroep. Gemiddeld zitten zij maar liefst 9,1 uur per dag. Door het zitten even te onderbreken voor een wandeling, ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit. Na 20 minuten lopen ben je geconcentreerder, energieker en creatiever. Dus tel uit je winst en ga aan de wandel tijdens jouw werkdag!

Hoe werkt het?

Plan een moment in jouw agenda om op 6 april om een wandeling te maken. Dit kan alleen, maar het is natuurlijk een stuk gezelliger om samen met collega’s te doen. Als je je aanmeldt op de website van WTJW ontvang je online leuke tips, tricks en handvatten waarmee jij het wandelen op een werkdag in de praktijk kan brengen. Of ga een stap verder en activeer ook anderen.
Organiseer op 6 april bijvoorbeeld zelf een leuke wandelactiviteit met een groep(je). Wedstrijdje traplopen? Gezamenlijke lunchwandeling? Minimaal 10.000 stappen per dag? Hier vind je een aantal leuke ideeën en tips. Laat jouw wandelactiviteit zien en meld je activiteit aan als reactie op dit bericht.

Wandel Tijdens je Werkdag 2022

Vorig jaar was Rotterdam host van de WTJW. Rotterdam Central District, gemeente Rotterdam en Wandelnet lanceerden samen drie gloednieuwe weetingroutes, gaf Business Walk & Talk tips om van jouw weeting een succes te maken en vertelden werkgevers uit het gebied waarom zij wandelen tijdens werk stimuleren. Wethouder Judith Bokhove opende officieel de nieuwe weetingroutes en gaf het wandelstokje door aan de provincie Utrecht die dit jaar de WTJW host. De weetingroutes kun je nog steeds lopen. Download de routes hier!

Meer weten?

Op de website van WTJW vind je veel informatie, tips en leuke ideeën. Wil je nog meer weten? Neem dan contact op met Brigit van Son (Rotterdam Loopt).