55+'ers tijdens FitFestival

Rotterdam organiseert op 8 en 14 maart FitFestivals voor 55-plussers. Zij worden in een festivalsfeer op een leuke manier bewust van de voordelen van een gezonde leefstijl.

Rotterdammers worden steeds ouder, en veel van hen blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Maar hoe word en blijf je nou vitaal, ook als je ouder wordt? Tijdens de FitFestivals voor senioren in IJsselmonde (8 maart, vanaf 10.00 uur in Winkelcentrum Keizerswaard) en Prins Alexander (14 maart, vanaf 10.00 uur in Winkelpromenade Hesseplaats) krijgen oudere Rotterdammers tips over hoe zij door een gezonde leefstijl zelfstandig kunnen blijven wonen en leuke dingen kunnen blijven doen.

Move More

Het programma van de FitFestivals bestaat uit vier onderdelen. BrainFood met prikkelende lezingen, bijvoorbeeld over het voorkomen van ondervoeding en het versterken van je sociale netwerk. Op het Vitaliteitsfestival checken bezoekers makkelijk hun bloeddruk, cholesterol, BMI én de spanning op hun rollatorbanden. Boksen? Bootcampen? Met een virtual reality-bril door de mooiste landschappen fietsen? Dat doen de Rotterdamse 55-plussers in het Living Lab en tijdens Move More.

Lekker in je vel

Rotterdam brengt met de FitFestivals alles over gezondheid op een leuke en laagdrempelige manier naar de inwoners van de stad. De eerste FitFestivals werden in 2017 georganiseerd, toen de medewerkers van de gemeente Rotterdam als eerste aan de beurt waren. Dit jaar volgen er nog meer. Positieve gezondheid, preventie en lekker in je vel zitten – dat is waar de FitFestivals Rotterdammers mee laten kennismaken.

Meer weten? Kijk op de website van de organisator Dr. Sunshine: Drsunshine.nl/fitfestivals.