Een still uit de video over de Satelliet Groen en Gezond

Gezond010 brengt initiatieven samen die bijdragen aan een gezonder Rotterdam. We inspireren met succesverhalen uit de stad, stimuleren organisaties om deze goede voorbeelden te volgen en wakkeren samenwerking aan. Rotterdam is een stad met gezonde ambities, die we met Gezond010 samen waarmaken.

Het netwerk van Gezond010 bestaat uit tientallen ondernemers, zorgprofessionals en maatschappelijke organisaties. Om de kracht van het netwerk maximaal te benutten, brengen we deze partners zoveel mogelijk met elkaar in verbinding. Dit doen we in zogeheten satellieten. Dit zijn ‘netwerkjes binnen het netwerk’, waarin partners elkaar vinden binnen specifieke thema’s en gedeelde opgaves.

Videoserie met Patrick van Luijk

De komende periode stellen we deze satellieten aan je voor. Dat doen we in een reeks video’s, waarin onze ambassadeur Patrick van Luijk telkens een of meerdere initiatieven uit de betreffende satelliet bezoekt.

We trappen af met de satelliet Groen en Gezond. Binnen de satelliet Groen en Gezond werken Gezond010-partners samen om het belang en de functies van groen te promoten. Zowel in de buitenruimte als binnen de woon-, leef-, school- en werkomgeving. Ook gezond eten, duurzaamheid en projecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn thema’s die binnen deze satelliet passen. Patrick ging op bezoek bij de Voedseltuin en sprak met projectcoördinator Tineke van den Burg en tuincoördinator Meriam Beek. Hij leerde de waarde van een groene plek kennen, en ontdekte dat hij groene vingers heeft. Bekijk de video hieronder.

De komende periode maken we nog meer video’s, dus houd onze kanalen in de gaten. Meer weten over de satelliet Groen en Gezond of de andere satellieten? Op deze webpagina vind je meer informatie.