Patrick van Luijk springt op een mat en steekt zijn duim op

Kijk niet verbaasd als je aanstaande zaterdag Amerikaanse toestanden ziet in Rotterdam. Die dag tovert het Diabetes Fonds onze stad om naar de Big Apple, voor de New York Mini Marathon. Ik ben erbij. Jij ook?

Mijn zaterdag begint deze week met het geven van het startschot voor de New York Mini Marathon. Samen met Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. Met véél plezier. Want bewegen is goed, terwijl diabetes – en zeker type 2 – juist een groot probleem is in onze stad. We weten inmiddels dat in veel gevallen de juiste leefstijl mensen van diabetes 2 kan afhelpen, maar er is meer onderzoek nodig naar betere behandelingen, genezing en complicaties.

Dat wetenschappelijk onderzoek kost geld. Als ik dan toch zie hoe de honderden deelnemers van de New York Mini Marathon weken voor de start al bijna € 114.789 bij elkaar hebben gebracht aan sponsorgeld… Jij kunt ook doneren. Reken maar dat die steun wordt gewaardeerd!

Het bij elkaar rennen van geld voor onderzoek naar diabetes type 1 en type 2 is belangrijk. Maar wat mij betreft gaan we er zaterdag ook gewoon een heerlijke dag van maken. Voor mij is Rotterdam een wereldstad, een geweldig decor voor zo’n sportevenement. Met cheerleaders langs het parcours, en Lee Towers die zingt bij de finish!

Zelf ga ik al die kilometers niet rennen, ik blijf een sprinter. Wel ga ik langs de lijn de hardlopers aanmoedigen. Zij weten wat voor een slijtageslag diabetes kan zijn. Kom ook naar de stad – we starten bij de Euromast – en support deze hardloophelden. Wie weet help ik links en rechts nog met een eindsprint!

Patrick van Luijk

Ambassadeur Gezond010