Werksessie bijeenkomst

Binnen Gezond010 werken Partners in satellieten samen aan een specifiek thema of een gedeelde opgave. Zoals in de satelliet Gezond verkoopt. Deze maand kwamen vertegenwoordigers van cateraars en voedselaanbieders samen in Recreatiecentrum Zevenkampse Ring om van elkaar én experts te leren hoe ze consumenten en bezoekers kunnen verleiden tot gezonde en verantwoorde keuzes. Thema’s ditmaal: promotie en nudging.

Rob Besseling van VITAM, dat zich profileert als de gezonde bedrijfscateraar van Nederland, vertelde over hoe zij bezoekers van hun bedrijfsrestaurants met nudges verleiden tot gezonde keuzes. ‘Routines doorbreken is hartstikke moeilijk,’ zei hij. ‘Maar door gezond eten aantrekkelijk te maken en met simpele aanpassingen is er toch veel mogelijk. Neem zout als voorbeeld. Wij hebben het van tafel gehaald en bieden het nu op onze smaaktafel aan. Mensen moeten dus moeite doen om hun eten extra te zouten. Wat zien we? Het zoutgebruik neemt af.’

Verandering van cultuur

Recreatiecentrum Zevenkampse Ring zelf is bijzonder actief om hun bezoekers – sporters en toeschouwers – te laten kiezen voor gezonde voeding. ‘Maar verandering van cultuur heeft wel tijd nodig,’ zei Lucienne van der Graaf. ‘Voor veel mensen hoort bij een dagje zwemmen een patatje. Met proeverijen, promotie via drukwerk en digitale media én het enthousiasme van onze medewerkers zien we onder bezoekers al weg beweging richting gezonder. Bovendien hebben we de btw-verhoging van 1 januari niet doorgevoerd op gezonde producten.’

Gezond en gezellig

De resultaten van de vorig jaar gehouden Food Challenge010, een van de initiatieven van Gezond010, kwamen in een presentatie van Lilou van Lieshout van Greendish ook aan bod. Met als mooi slot van de bijeenkomst een rondleiding door het zwembad en een gezonde en gezellige borrel.

 

Gezond eten en drinken is in trek. Zolang het maar aantrekkelijk gepresenteerd wordt. Binnen de satelliet Gezond verkoopt leren voedselaanbieders van elkaar én experts hoe ze consumenten en bezoekers kunnen verleiden tot gezonde en verantwoorde keuzes. Door kennis te delen, maar vooral ook door samen doelen te stellen en te doen. Onder meer retailers, cateraars en de horeca trekken samen op. Meer weten of aansluiten? Neem contact op via Gezond010.nl/contact.